10 saker att fixa i huset under semestern

Semestertiderna är här och det är många som äntligen kan få njuta av några veckors ledighet! Det finns så mycket att göra på semestern, bland annat ska man hinna med att slappna av, kanske sola och bada lite, kanske hälsa på familjen eller ge sig ut på en resa. Men det finns även somliga som spenderar semestern på andra sätt, nämligen genom att ta tag i projekt som legat på is lite för länge. Det kan vara allt från renoveringar, till att måla om fasaden eller att storstäda hela huset. För er som gillar att hålla er sysselsatta har vi tagit fram en lista på 10 saker att fixa i huset under semestern. Läs vidare och bli inspirerad till att sätta igång!

 

  1. Måla om invändigt

 

Att måla om är en perfekt syssla så här på semestern. Kanske har man börjat tröttna på väggfärgen i sovrummet? Eller kanske behöver vardagsrummet fräschas upp lite bara? Att måla om är dessutom något som man enkelt kan göra på egen hand och något som är en perfekt aktivitet för hela familjen. Med en byggfirma Stockholm är du i trygga händer.

 

  1. Måla om utvändigt

 

Fasaden kanske också är i behov av lite ny färg? Även utvändig målning i form av fasadmålning Stockholm är perfekt att ta tag i så här på sommaren, och även detta är en bra aktivitet att göra tillsammans med familj eller vänner. Det är dessutom skönt att få spendera lite tid ute i solen även om man håller på med ett projekt. Du får proffshjälp av målare Sollentuna.

 

  1. Slipa golven

 

Okej, att slipa golven kanske inte är något som låter jättekul. Men det är nödvändigt! Boka tid för en golvslipning Stockholm och njut av rena, fräscha och snygga golv lagom till att semestern är slut och ni måste börja spendera mer tid inomhus igen.

 

  1. Fixa rören

 

Rör och avlopp är saker som man måste se över lite då och då. Det är inte något som man kan göra på egen hand, men det är lätt fixat med hjälp av en rörmokare. För den som har ett äldre hus där rören börjar bli dåliga kanske det är en bra tid att genomföra en relining på huset. Ett annat alternativ är såklart att göra ett stambyte, men det tar mycket längre tid och kostar dessutom mycket mer.  Ibland är det också rören i badrummet som behöver ses över helt – ta i så fall hjälp av en firma genom att kolla upp badrumsrenovering kostnad innan du försöker dig på att vara rörmockare på eget bevåg.

 

  1. Storstädning i rum och  badrum

 

En perfekt syssla för hela familjen är att storstäda! För den som inte tycker om att städa går det såklart bra att anlita en städfirma, men det kan faktiskt vara riktigt roligt att städa. Sätt på en bra ljudbok och välj ut en dag när vädret inte är på topp och kör. Ta rum för rum och kör hårt under en hel dag, så kommer huset garanterat att bli skinande rent innan dagen är slut. Det är dessutom perfekta att få storstädningen gjort innan hösten så att man kan slappna av lite längre med det värsta. Eller har du tröttnat på badrummet och behöver renovera? Då kan badrum Bromma hjälpa till!

 

  1. Renovera kök och badrum 

 

Något som är riktigt trevligt att renovera är kök och badrum! Kök man kan dessutom fixa på egen hand om man är lite händig, men annars är det bara att be om hjälp från en köksrenovering Stockholm. Badrummet däremot kan behöva renoveras av en firma som är proffs på just badrumsrenoveringar. Det är inte så lätt att försöka sig på att renovera ett rum som dessutom kräver att man river toalett, handfat eller installera en ny dusch på egen hand – men om viljan finns så finns det oftast en väg genom assistans från renovera Stockholm.

 

  1. Bygga nya garderober

 

Att optimera förvaringen är något som många är i behov av. Det kan vara allt från att bygga nya garderober, till att bygga ut förråd eller installera smarta förvaringslösningar i hemmet. Om man ska bygga nya garderober eller liknande är det bäst att ta hjälp av en snickare Stockholm för att det ska bli så bra som möjligt. En skicklig snickare kan dessutom platsbygga garderoberna så att de blir integrerade direkt med väggarna – det är så snyggt!

 

  1. Rensa på vinden eller i källaren

 

Alla som har ett hus med en källare eller en vind vet att det lätt blir stökigt där. Det kan därför vara en bra idé att rensa ut så här på semestern. Gör er av med allt som ni inte använder och städa ut noggrant. På så vis är platserna rena och fina inför hösten och ni kan börja använda de som förvaring till saker som ni faktiskt behöver ha kvar. Glöm inte heller att ett hem kan förnyas inte bara genom rensning, utan även med tapetserare Södermalm.

 

  1. Bygga en altan eller uteplats

 

Det är ju inte sommar utan en fin uteplats, eller hur? Om man bor i hus och inte har en snygg altan, en fin uteplats eller ett härligt trädäck är det dags att tänka om. En god utemiljö är väsentligt för en härlig sommar och det är verkligen något som kan göra boendemiljön ännu bättre. Kanske kan ni till och med installera en mysig jacuzzi? Möjligheterna är många och enbart fantasin sätter gränser! Glöm inte att måla när du är klar! Vi kan med fördel tipsa om målare Lidingö för ett sådant jobb.

 

  1. Lägga om taket

 

Att lägga om taket är kanske inte något som är så där jätteroligt, eller något som man egentligen behöver göra. Men för den som har ett slitet tak kan det vara smart att boka in en takrenovering under sommaren när vädret ändå är bra. Det är ju alltid snällare att låta takläggarna arbete under en härlig sommardag, än under vintern. Förutsatt att solen inte ligger på allt för mycket såklart. Inspektera taket först och se över om det bara ska renoveras eller om det kanske behöver bytas ut helt och hållet! Behöver du måla om fasad eller tak i samband med detta? Målare Nacka har din rygg genom hela bygg- och renoveringsäventyret.