Kan alla lägga tarot?

Kan alla lägga tarot?

 

Tarot är en form av spådom som görs genom att lägga kort från en tarotkortlek, som även kallas änglakort i vissa fall, där varje kort har en speciell betydelse och symboliserar en specifik sak beroende på vad det är man vill veta om tex ärkeängeln mikael. Det kan vara allt från frågor om livet, till frågor om trauman eller bakgrund och frågor om vad framtiden har att erbjuda. För att lägga tarot behöver man vara en så kallad tarottolkare, alltså en person som förstår vad korten betyder och vad de symboliserar när man får en tarotkonsultation.

 

Hur lägger man tarot och hur förstår man korten?

 

Alla kan lägga tarot så länge man har tålamodet att lära sig vad allt betyder och hur man tolkar korten. Om man själv inte vill det kan man besöka en tolkare eller ringa en tarotlinje för att bli spådd, men om man vill lära sig kan man göra det genom relativt enkla medel om andliga tecken djur.

 

Det första man behöver är såklart en kortlek. Man behöver sedan spendera tid med sina kort och vara nära dem för att skapa en koppling mellan sig själv och sin kortlek. Många som lägger tarot använder sig av sin kortlek, ingen annans. Man skapar nästan som ett band till sina egna kort vilket gör det lättare att tolka.

 

Hur lär man sig?

 

Precis som med allt annat idag är tarot enkelt att lära sig genom att läsa böcker, lyssna på podcast eller titta på instruktionsvideos. Man behöver lära sig om kortlekens uppbyggnad och vad alla kort betyder och symboliserar, något som många tolkare faktiskt lägger ut på nätet för att nybörjare ska kunna lära sig och utöva konstformen själva. Sök upp en bok, ljudbok eller podcast och ta del av informationen så är det egentligen bara att börja experimentera med en egen kortlek som man spenderat tid med.