Måla om eller tapetsera hemma?

Måla om eller tapetsera hemma?

Börjar det bli dags för en förändring i hemmet? Så här till våren kan det kännas skönt att göra om lite där hemma. Kanske köpa lite nya möbler, eller till och med fräscha upp hemmet med en mindre renovering! Ett bra tips för hur man göra om är genom att måla om väggarna, eller sätta upp nya tapeter. Men vad är egentligen det bästa alternativet, måleri Stockholm eller tapetsering?

 

Färg eller tapet

Det finns såklart för och nackdelar med både färg och tapet. Fördelarna med att måla om är att det är lättare att förändra med tiden. Om man tröttnar på sin väggfärg kan man bara måla om den till en ny. Om man däremot tröttnat på sin tapet kan det vara lite klurigare att göra om den. Man kan såklart få hjälp med tapetsering kostnad för att slippa krångla med det själv, men det är generellt är enklare att måla om än att tapetsera. Om det blir en skada på en målad vägg är det dessutom lätt att laga med lite spackel och färg, medan en skadad tapet kan behöva bytas ut helt och hållet.

 

Tapeter kan vara roligare

Fördelen med tapet är att man kan välja mängder av olika mönster till sina väggar! När man målar om krävs det att man målar efter stenciler, om man vill ha en unik stil på väggarna. Tapeter kommer redan i färdiga mönster vilket gör det enklare att skapa en unik look i hemmet, utan att behöva anstränga sig för mycket. Det är dock alltid ett klokt val att konsultera en målare om man vill måla om eller tapetsera hemma. På så vis kan man få tips om vad som passar bäst för sitt eget hem och vilket alternativ som är mest hållbart under en lång tid.